Skræppe­bladets Gellerup-blog juni-juli

Følg med på Skræppebladets hjemmeside om bl.a. helhedsplan

Også i dette nummer af Skræppebladet har vi opdelt resumeerne fra vores blog-nyheder og bringer her nyheder, der især handler om Gellerup, Gellerupparken og Toveshøj. Læs de øvrige blogresumeer i starten af bladet. Som på bloggen er det nyeste først, dato er angivet i parentes.

Socialcenter Vest mod fravær i 10. klasse
Socialcenter Vest i Gellerupparken har indledt et initiativ, der skal sætte en stopper for elevernes fravær i 10. klasse. Centeret har indgået en aftale med Center-10 Århus og Århus High School om forebyggelse af elevfravær ved det nye 10. klassecenter. (30/7)

Teenage-røvere vækker fremmedhad
Tre teenagere overfaldt en mand nær City Vest. De lignede tyrkere, hvilket har fået læsere til tasterne med fremmedfjendske kommentarer. (23/7)

Rådmand hentede gode råd hos børn med Legoklodser
10 drenge var nærmeste rådgivere, da social- og beskæftigelsesrådmand Laura Hay, kom forbi Gellerup Biblioteks drengeaktivitet “Lego Mindstorm”. Besøget var en del af rådmandens inspirationstur gennem Gellerup for at samle råd, meninger og ideer til den kommende sociale helhedsplan for området. (16/7)

Unge piger vejleder om job og uddannelse
To piger fra Vejledningscenteret er blandt de 90 rollemodeller, som guider andre unge til job og uddannelse. Centeret ligger midt i Gellerupparken og er støttet af bl.a. Brabrand Boligforening og Integrationsministeriet. (16/7)

Arkitektstuderendes Gellerup-strategier
Frem til den 17. juli kan du se afgangsprojekter fra Arkitektskolen, bl.a. et projekt, der forholder sig til strategier for Gellerup. (14/7)

urh-arkiv-indvandrer-DSCF4049-2

Shaqo Junior har succes med at få unge på vej
Siden 1. februar har Shaqo Junior fra lokaler i City Vest hjulpet 216 unge på vej til arbejde, fritidsjob eller uddannelse. Der tages udgangspunkt i de unges egen kultur og nærområde, og det utraditionelle projekt inddrager ofte hele familien. (13/7)

Psykisk syg palæstinenser angriber Gellerup-moske
En 41-årig palæstinenser har den seneste tid forstyrret religiøse ceremonier i bl.a. moskeen på Grimhøjvej. (7/7)

Dømt for børnehavebrand: Jeg er uskyldig
Shadi Chofani er dømt for at have været med til at sætte ild på børnehaven Viben i Gellerupparken. Han mener, at han er uskyldig dømt og ikke havde noget med branden at gøre. (7/7)

Sol og sommerferie i Gellerup
Døren til skolen er låst, skolebusserne holder stille og skoletasken samler støv i hjørnet. Men der er masser af oplevelser for børn i alle aldre i Gellerup, hvor de lokale institutioner står bag en lang række af tilbud. (6/7)

Ny leder i beboerhuset Laden
Det kommunale beboerhus Tousgårdsladen, der også fungerer som fælleshus for afdeling Toveshøj i Brabrand Boligforening, har skiftet leder.
Anja Raithel er denne uge er blevet budt velkommen, og Skræppebladet bringer et portræt i næste nr. (6/8)

Boligforening må sælge jord – Gellerupparken må ikke
Ministersvar: Brabrand Boligforening og afdeling 4 Gellerupparken ejer jord langs Ringvejen ind mod Gellerupparken. Det har hidtil været en forudsætning for at kunne gennemføre Helhedsplanen for Gellerupparken og Toveshøj, at de penge, som tjenes ved et salg af jord, skulle bruges til at finansiere helhedsplanen. Men dette er ikke lovligt med nuværende lovgivning. (6/7)

Læserbrev: Gellerup bliver ved med at være ghetto
Per Hovgaard fra Viby mener, at byrådspolitikerne har været lidt for hurtige til at glemme det, de allerede har vedtaget om Gellerup. F.eks. at der er givet tilladelse til at opføre stormoske og islamisk kulturcenter mellem Gellerupparken og Ringvejen. (6/7)

urh-arkiv-overvaagning-DSCF00662

Helle og Troels vil også rive blokke ned i Gellerup

Godt vi fik lukket Nordgårdskolen – så har vi brug for en ny skole

For dyrt at overvåge opgange
En hel million kroner pr. boligblok. Det er mange penge at bruge på videoovervågning af opgange. Især når der er hele 23 boligblokke at holde øje med, og derfor har afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken foreløbigt besluttet ikke at installere kameraer. (2/7)
Afdelingsformænd i Gellerupparken og Toveshøj støtter nu nedrivning af tre blokke. “Vi vil ikke vælte blokke i Gellerupparken og Toveshøj blot for at vælte blokke,” lyder meldingen fra afdelingernes formænd, der i samme åndedrag ikke kan fortælle, hvilke tre blokke de har været med til at beslutte skal rives ned. (28/6)
Kun et år efter folkeskolen Nordgårdskolen i Gellerupparken blev lukket, taler både byrødder og toppen af Brabrand Boligforening om at få en ny folkeskole til området … for når der først er væltet blokke og etableret kommunale arbejdspladser, er det ikke længere et problem med en folkeskole i området. (28/6)

Familier skal betales for at fraflytte Gellerup
Familier skal have god håndfuld penge mod at fraflytte Gellerup, så der bliver plads til at rive blokke ned, sælge lejlighederne som ejerlejligheder eller indrette dem til erhverv og kommunale kontorer, mener boligforeningens direktør (28/6)

Helhedsplan mod stigende ungdomskriminalitet
Helhedsplanen for Gellerup skal bruges mod stigende ungdomskriminalitet. Som det eneste område i Århus er der stigning i antallet af 10-17-årige kriminelle unge, der bliver sigtet af politiet. (27/6)

Borgmesterplan tvinger folk ud af lejligheder i Gellerup
Borgmester Nicolai Wammen har sammen med den øvrige styregruppe for den såkaldte helhedsplan for Gellerupparken og Toveshøj-området vedtaget en plan, der ikke fysiske kan lade sig gøre uden at tvinge en masse familier væk fra Gellerup. Den naturlige udskiftning og fraflytning er slet ikke stor nok. (26/6)

Helhedsplan for Gellerup bygger på ulovligheder
Den aftale som Århus Kommune og Brabrand Boligforening har indgået om kvarterløft for Gellerupparken og Toveshøj kan slet ikke lade sig gøre uden, folketinget laver nye love. “Det er demokratisk set umuligt,” siger direktør for Brabrand Boligforening Torben Overgaard, der ser det som “en bombe under helhedsplanen”, hvis der ikke bliver lavet lovændringer. (25/6)

Moske er stadig uden for helhedsplan
Planerne om en stormoske og islamisk kulturcenter er stadig ude i kulden i forhold til den store plan for Gellerupparken og Toveshøj. (25/6)

urh-fotocollage-gellerupparken-lejlig-til-salg

Ejendomsmæglere tror på salg i Gellerupparken
Efter nyheden om Brabrand Boligforening og Århus Kommunes nye plan for Gellerupparken og Toveshøj, har også ejendomsmæglerne fået øjnene op for området. De tror at det bliver let at sælge boliger til unge familier, efter der bliver revet blokke ned og området bliver åbnet for biltrafik. (24/6)

urh-arkiv-gellerupparken-RJF7689Helhedsplan-initiativ nomineret til vejledningspris
Tre af uddannelsesvejlederne fra Vejledningscenteret, som Brabrand Boligforening har etableret med støtte fra Århus Kommune og Landsbyggefonden, er nomineret til Vejlederprisen 2009, der til september overrækkes af Bertel Haarder. (24/6)

Boligforening jubler over ny plan for Gellerup
Strømmen af tak og positive sætninger er næsten uden ende i den pressemeddelelse, som Brabrand Boligforening i dag har udsendt oven på nattens forhandlinger med Århus Kommune om fremtiden for området omkring Gellerupparken og Toveshøj. (23/6)

Tre blokke skal rives ned i Gellerup
Århus Kommune og Brabrand Boligforening har i nat besluttet at rive tre blokke ned i Gellerup. Nedrivning af boligblokke sker som en del af en aftale til 400 millioner kroner for Gellerupparken og Toveshøj.

De tre boligblokke med almene boliger skal erstattes med private ejerboliger. Samtidig skal der opbygges et nyt vejsystem og tilføjes 500 kommunale arbejdspladser. (23/6)

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-07 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-07 September
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2009-07 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data