Korte beboernyheder på Skræppe­bladets blog

Bliv opdateret flere gange hver uge på beboerbladets hjemmeside

Du kan let få et overblik over nyhed­er, meninger og begivenheder i og omkring Brabrand Boligforenings afdelinger ved at klikke dig ind på Skræppebladets blog. Her kan du også selv være med til at skrive nyhederne – det er let at blive oprettet og skrive løs.

Vi bringer her resume af udvalgte blogindlæg fra midt i juni til midt i august. Som på bloggen er det nyeste først. Dato er angivet i parentes. Se flere blog-resumeer på afdelingssiderne.

20-års jubilæum for tyrkisk fodboldklub
For 20 år siden startede boldklubben VatanSpor i Gellerup som et socialt indvandrerprojekt. I dag er det de sportslige ambitioner, der driver de omkring 100 medlemmer, hvoraf de fleste er tyrkiske. Jubilæet markeres bl.a. med opvisningskamp mod AGF.(12/8)

Arkivfoto fra Wikipedia

Arkivfoto fra Wikipedia

Flyvende gymnaster for fulde huse
Det helt nye gymnastik-show med The Flying Superkids kan melde alt udsolgt til sommerens tre forestillinger, hvor showteltet er slået op på hjemmebane ved Gymnastikgården på Jernaldervej (12/8)

Mere fodbold på tv-skærmen
Antenneforeningen Aarhus har de seneste måneder forhandlet med Stofa og kanaludbydere om at skaffe mere sport – ikke mindst fodbold – til de århusianske tv-skærme. Især har mange beboere været interesserede i den nye “Canal 9”. (12/8)

Ny Netto på vej til Brabrand
Netto på Emmasvej lukkede i starten af juli, men en ny butik er på vej til området i løbet af det næste års tid. (11/8)

Meget store armbevægelser i Holmstrup
Der svinges til den store guldmedalje med de helt store armbevægelser i Holmstrup i disse dage. Ikke fordi der er noget særligt at fejre, men fordi afdelingens store glasoverdækkede altaner bliver vasket. (4/8)

Picnichytte ender som lejrbål-brænde
De opstillede picnicnytter i Hasle Bakker udsættes gang på gang er flere af hytterne for massivt hærværk. Senest på hytten ved plads Beta, hvor brædder fra hytten bruges som brænde til lejrbål.
Både Jyllands-Posten og Århus Stiftstidende omtalte hærværket efter at have læst på Skræppebladets blog (3/8)

Århusianske kollegier: Alt udlejet
Ikke et eneste kollegieværelse i Århus står tomt for tiden. Alt er udlejet, og dette er typisk situationen omkring studiestart. Men i år er der booket fuld op tidligere end normalt. Alle kollegier er fyldt op – også dem der sædvanligvis har tomme værelser som f.eks. Skjoldhøjkollegiet i Brabrand og Hejredalskollegiet i Gellerup. (1/8)

For få støttekroner til energirenovering
Boligforeninger og boligselskaber i den almene sektor står i kø for aty energirenovere. Selv om lejerne typisk har en lav indkomst er de flere steder i landet villige til at betale mere i husleje for at få mere energi- og klimavenlige boliger. Men der er pangel på midler til at støtte de energibesparende renoveringer. (30/7)

urh-holmstruphaver-solsikker

Hør Holmstrup Haver i radioen
Regionalradioen har besøgt Holmstrup Haver. 74-årige Rigmor Fredriksen og hendes hund Gurli guider radiolytterne rundt ad de snoede gangstier. Bl.a. fortæller Keld Albrechtsen om sine gulerødder og peberrod. (28/7)

Råd skal stoppe lillebror på vej ind i kriminel bande
Politiet er i gang med at etablere to banderåd, der skal sætte en stopper for nye medlemmer til kriminelle bander. Der bliver to råd, et for kommunen og et særskilt for Århus Vest. Rådene oprettes i tæt samarbejde mellem politiet, skoler, klubber m.fl. (27/7)

Fraflytning i Søvangen: 23.000,- kr.
Tidligere lejer i Søvangen Jan Knus fraflyttede sin lejlighed den 1. juli, og han har med forundring modtaget en regning på 23.000,- kroner fra Brabrand Boligforening til rengøring og istandsættelse af lejligheden. (24/7)
Holmstrup Lokalbrugs røvet med Samuraisværd
Mandag aften blev lokalbrugsen i Holmstrup på Jernaldervej udsat for røveri, hvor de to gerningsmænd truede med et samurailignende sværd. Røveriet skete dagen efter at den nærmeste brugs, Lokalbrugsen i Skjoldhøjkollegiet også blev udsat for væbnet røveri. (21/7)

Århus er dårlig til integration
Selv om Århus Kommune i begyndelsen af maj pralede med gode resultater for integration er dette langt dårligere end de fleste andre kommuner. (21/7)

Havnebyggerier i krise
Først Light House og SHiP, derefter Isbjerget og nu er også Z-huset ramt af finanskrisen. De fire prestigebyggerier i den nye bydel på den tidligere containerhavn kæmper med økonomien. (20/7)

Ufortalte historier på Gellerup Bibliotek
De historier, som aldrig er blevet fortalt, bliver nu indsamlet og fortalt digitalt i et større EU-projekt Anett Sällsäter Christiansen fra Toveshøj har netop afleveret en ufortalt historie om et somalisk bryllup. (17/7)

urh-vikinger-moesgaard-2009

Middelalderen og vikingetiden er lige om hjørnet
I den kommende weekend er der middelaldermarked på Tangkrogen og næste weekend er det stranden ved Moesgaard, der er centrum for tusindvis af vikinger. (16/7)

Rifler på bunden af Brabrand Sø
En 43-årig mand stod og nød udsigten fra broen ved roklubben i Brabrand. Nede i vandet opdagede han en riffel og kontaktede politiet. I alt blev der fundet syv rifler. (11/7)

Hæleri for millioner fra lejlighed
Fra broderens lejlighed i Gellerupparken har en 43-årig familiefar drevet en hælericentral med omsætning for millioner. Nu er han blevet idømt to års fængsel og betinget udvisning. (11/7)

431.000 kr. til at skaffe nye Natteravne i Århus V
Det er dyrt at få frivillige til at melde sig til ulønnet arbejde. Indenrigs- og Socialministeriet har bevilget 431.000 kroner til Natteravnene i Århus vest. Pengene skal bruges til at rekruttere nye frivillige. (9/7)

Danmarksmestre i Petanque fra Hasselager
Petanque er en populær aktivitet i Hasselhøj og Hasselengen. To medlemmer har har vundet danmarksmesterskaber og hevet hele fire medaljer hjem. (6/7)

Alligevel ingen lokale nyheder på 6?eren
I torsdags udsendte Antenneforeningen Aarhus et nyhedsbrev, hvor det nævnes at 6’eren nu sender lokale, århusianske nyheder. I dag er nyheden, at den lokale tv-station har drejet nøglen om. (6/7)

Sommerskole: Lær at tage bussen
Ellekærskolen holder sommerskole, hvor børn og unge tilbydes forskellige aktiviteter i sommerferien. Et af fagene hedder “Busorienteringsløb”, og her skal børnene lære at finde rundt i byen med bybusser. (5/7)

Fotocollage baseret på pressefoto fra isbjerget.com

Tækker vil ud af Isbjerget
Det store prestigeprojekt på Århus Havn “Isbjerget” opføres i samarbejde med Tækker Group. Men den århusianske byggematador Jørn Tækker vil gerne ud af projektet. (28/6)

Stiften/DR: Læs Skræppebladets blog om sundhedshus
Stiften.dk og DRs regionalradio har læst på Skræppebladets blog og beretter i dag om et sundhedshus på Holmstrup Mark. (26/6)

Pulterrum slukker for kabel-tv fra Stofa

Når en pligtopfyldende beboer i Odinsgård vil slukker for lyset på loftsetagen forsvinder tv-signalet. En ny sensorer slukker for lyset, men der er stadig en kontakt – og slukkes der her, forsvinder strømmen til Stofas signal-forstærker. (26/6)

Mønsterbryder fra Gellerup
Jyllands-Posten bruger sin leder til at rose den nyudsprungne HF-student Fatih Akdag, der opvoksede i Gellerup, havde dårlig skolegang, men har nu en HF med gode karakterer og en fremtid som statskundskabsstuderende på Aarhus Universitet. (25/6)

Flyt i rækkehus i Tranbjerg Syd
Du kan nu blive skrevet på venteliste til Al2boligs nye boligafdeling Østergårdsparken i Tranbjerg Syd. Afdelingen får 53 lejligheder og er nabo til et lignende byggeri, der er undervejs fra Brabrand Boligforening. (25/6)

67 ledige lejligheder i Århus
Der er forholdsvis langt mellem de ledige almene boliger i Århus. Seneste opgørelse viser, at der kun er 0,15 procent af de århusianske lejligheder, der venter på en ny lejer. (25/6)

Snoreklip til ny legeplads i Skovgårdsparken
“Lidt kongelig har man vel lov at være,” kunne adskillige drenge og piger samtidigt tænke i Skovgårdsparkens Børnehave. Mange børn var blevet udstyret med en saks, og fik muligheden for fælles at klippe den røde snor over for at indvie børnehavens nye legeplads. (23/6)

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-07 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-07 September
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-07 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data