Syn ved fraflytning

Læserbrev

Utilfredshed med orienteringen om B-ordningen i Søvangen (forkortet af redaktionen)

Da jeg efter 17 år opsagde min lejlighed i Søvangen, fik jeg ved forsynet at vide, jeg skulle regne med selv at skulle betale 35.000 kroner i efterregning, fordi lejligheden var i dårlig stand. Jeg brugte selv, da jeg flyttede ind, mange penge på at reparere fejl i lejligheden, og dengang havde jeg så travlt med at lave tingene, at jeg aldrig fik klaget over lejlighedens tilstand.

I forbindelse med selve flytningen havde jeg igen besøg af synsgruppen og mødte her forståelse og fik delvis medhold i, at jeg efter mange år på samme adresse, i en lejlighed, der er skadet af vedblivende skimmelsvamp, heldigvis ikke selv skulle betale for de fleste af de ting, der skal ordnes i lejligheden.

Men jeg skulle dog stadig betale for renoveringen af to døre/eller to helt nye døre i lejligheden. Dette var jeg uenig i, fordi jeg har ikke lavet huller i dørene. De to døre var ganske simpelt slidte, og efter min mening skal boligforeningen betale for renoveringen af dørene eller erstatte dem med nye. Efter en god dialog med boligforeningen, har de dog frafaldet kravet om egenbetaling af disse døre.

I boligforeningen går man sikkert ud fra, at alle beboere ved, at deres opsparede vedligeholdelsespenge bliver blokerede fra den dag, man siger lejligheden op. Men det vidste jeg ikke noget om. Og jeg vidste heller ikke, at jeg selv skulle betale for slibning og lakering af mine gulve samt renovering af de ødelagte døre.

Jeg havde boet så mange år på adressen med mange penge på vedligeholdelseskontoen, så jeg tænkte ikke, det ville være et problem, da jeg sagde lejligheden op. Men ak nej! 4.000 kroner har jeg nu betalt for mine gulve, og så kunne jeg også have set frem til at skulle miste 5.600 kroner af mit depositum, fordi jeg skulle betale for renoveringen af de to døre. Det krav blev dog frafaldet… Men det kunne havde været blevet godt 10.000 kroner – og det, synes jeg, ikke er i orden.

Jeg mener, at boligforeningen skal være forpligtet til at oplyse lejeren om, at man ikke kan bruge vedligeholdelseskontoen, når først man har sagt lejligheden op. Havde jeg vidst besked, så havde jeg naturligvis fået lavet alle de ting, der skulle laves, inden jeg sagde den op, og overladt lejlighed i fin stand til den kommende lejer.

Svamp i lejligheden

Lejlighederne på Louisevej er desværre ikke alle sammen sunde at bo i, og skimmelsvamp-problematikken tærer på tingene og samtidig på ens helbred. Så er det ret surt at skulle bruge en ca. 10.000 kroner efter så mange år, som om der er tale om ultramoderne og sunde lejligheder på Louisevej.

Jeg håber ikke, at jeg senere hen oplever alvorlige helbredsproblemer, fordi jeg desværre blev boende i alt for mange år på adressen trods de grimme grønne og til tider lugtende svampe der.

Mange ældre beboere fra området, der flytter til plejehjem, ved sikkert ikke, hvad deres muligheder, og de kan derfor også ende med at stå med en stor efterregning, fordi de ikke har nået at gøre lejligheden pæn, inden de siger den op.

Jeg burde have bedt boligforeningen om at rette problemerne, da jeg flyttede ind, i stedet for at lave det hele selv, men jeg mente, at jeg selv kunne renovere mig ud af det. Men jeg er blevet klogere siden dengang.

Siamak Mahdavi,
tidligere beboer i Søvangen


Kære beboer

Tak for din henvendelse. Jeg beklager, hvis du ikke føler, du har haft den nødvendige information til rådighed i forbindelse med opsigelsen af din lejlighed i Søvangen.

Det er faktisk sådan, at man som lejer selv er forpligtet til at sætte sig ind i det til enhver tid gældende vedligeholdelsesreglement for afdelingen.

Du bor i Søvangen, hvor man har en såkaldt B-ordning. Det betyder, at man selv skal holde sin lejlighed ved lige, mens man er beboer. Det har man en vedligeholdelseskonto til.

Når man så på et tidspunkt flytter, hæfter man ikke for almindeligt slid og ælde. Her betaler man som fraflytter kun for det arbejde, der skal udføres som følge af det, man betegner som misligehold, forkert brug eller manglende rengøring.

Det er den situation, du nu står i. Jeg håber, du trods alt har været glad for dine mange år som beboer i Søvangen.

Venlig hilsen
Niels Hosie, teknisk chef

Niels Hosie, teknisk chef besvarer læserbrevet. Arkivfoto

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2016-05 Juni/Juli

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2016-05 Juni/Juli side 18
i sektionen Læserbreve

forsiden af magasinet 2016-05 Juni/Juli

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data